Kategoriler
Markalar
Stok Durumu
Fiyat Aralığı
Bodrum Zeytini
Zeytin üretiminde dünya sıralamalarında üst sıralarda yer alan Türkiye'de bölge bölge hasat zamanı başlar ve taze zeytinler ortaya çıkar. Zeytinin anavatanı olarak bilinen Ege'de ise bodrum zeytini en çok tüketilen zeytin çeşitlerinden biri olarak bilinmektedir. Bodrum zeytini içeriğinde herhangi bir kimyasal katkı maddesi içermeden üretilmektedir.
Verimli topraklara sahip olan vatanımızda en fazla yetiştirilen biri de bodrum zeytinidir. Özellikle Aydın ve Muğla gibi Güney Ege bölgelerinde üretilen OG Store'de satılan zeytin, doğal ve katkı maddesiz bir şekilde size ulaşmaktadır. Yöremizin zeytinlerinden hazırlanan bu zeytin çeşidi, Bodrum halkının en çok tükettiği zeytinlerden biridir. Çok eski tarihlerden bu yana Bodrum halkı eline geçen her kahverengi zeytini tatlandırdıktan hemen sonra yağlı zeytin adı altında tüketirlerdi.
Bodrum Zeytini Nasıl Yapılır?
Dalından topladığımız zeytinler, tek tek elde çizilmektedir. Ardından tuzlu suda bir kaç ay bekletiyoruz. Sık aralıklarla süzerek tuzdan arındırıyoruz. Kaya tuzu kullandığımız için, zeytin daha sağlıklı ve lezzetli oluyor haliyle. Kaya tuzu, sağlıklı ve önemli bir mineraldir. Saf olan kaya tuzu, rafine olmadığı gibi içeriğinde ek bir kimyasal ve çevresel kirlenme içermemektedir. Zeytin ağaçları, 13 - 20 asırdır yaşıyorlar ve kayalardan besleniyorlar. Kökü kayalara dayanmaktadır. Kayalardan beslendikleri için ise ölmüyorlar. Zeytin de öyledir, zeytin yağı da öyle, yaprağı da...
Kayalardan aldıkları kaya tuzu, onlara mineral sağlar ve ayakta dururlar. En önemli 84 element mevcut fakat en önemlileri insan vücudunda olan makro adı verilen kalsiyum, demir, potasyum, çinko, bakır. İşte tüm bunların hepsi bodrum zeytini içinde de yer alan kaya tuzunda mevcut.
Faydaları Neler?
Hazmı kolaylaştırır, gaz gidericidir ve mide yanmalarını önler.
Gastriti önler ve vücuda giren minerallerin hücreler içerisine girmesini hızlandırmaya fayda sağlar.
Vücudumuzda bulunan elektrolitlerin tuz dengesini sağlar. Bununla birlikte kan dolaşımımız uyarılır ve düzenlenir. Vücuttaki bütün hücrelerimiz mineralle çalışarak; böbreklerimiz, akciğerlerimiz ve kalbimiz tuzla çalışır.
İnsan vücudunda biriken toksit mineralleri redakte ederek tuzların atılmasını sağlar.
Kan basıncını düzeltmeye yarar. Bildiğiniz üzere kan basıncını yükselten asıl şey rafine tuzdur. Çünkü rafine tuzlar solfür filörürdür. Mineral değildir, tehlike içerir.
Vücutta biriken ödemleri çözerek adet öncesi ödemleri de çözer. Adelelere ve eklemlere güç sağlayarak bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
Solunum ve dolaşım sistemlerimizi güçlendirerek, metabolizmamızı da hızlandırır.
Acıkmayı önleyerek tok tutmaya yarar. Bununla birlikte nefes açıcı özelliği de mevcuttur. Kaya tuzunun bu denli faydalarını bildiğimiz için, bodrum zeytinine sadece kaya tuzu ve su işlemleri uyguladık.