Mahlep ile yapabileceklerimizin sınırı yok ama bugün sizlere harika bir enfes kokulu mahlepli poğaça tarifi vereceğiz.
Mahlep ile yapabileceklerimizin sınırı yok ama bugün sizlere harika bir enfes kokulu mahlepli poğaça tarifi vereceğiz.
Pasta, poğaça ve benzeri ürünlerden aldığımız o tatlı bir his bırakan tat varya, işte onun gizli sırrı aslında mahlepte saklı. Bu içerikte sizlere mis gibi kokan, bir o kadar da lezzetli mahlepli poğaça tarifi vereceğiz.
Mahlep, kiraz meyvesinin yabani bir türü olarak bilinmektedir. OG üzerinden de temin edebileceğiniz mahlep tozu, kurabiyelerinize hoş aromalar vermek için kullanılabilir. Ona vanilyanın muadili de diyebiliriz. Kurabiye dışında farklı kullanım alanları da mevcuttur.
Mahlepli poğaça, normalde bildiğimiz ev poğaçasının biraz daha üstünde bir lezzete sahiptir. Fırından çıkardığınız gibi evde mis gibi bir koku yayılacağına emin olabilirsiniz.
Mahlepli Poğaça Tarifi
Pişirme süresi 25 dakika olan mahlepli poğaça tarifinin hazırlama süresi 30 dakika olmakla birlikte 1 tepsi boyutunda hazırlayacağız. Gerekli malzeme listeleri arasında OG'de bulunan ürünleri linkledik. Üstüne tıklayarak sepetinize ekleyebilirsiniz.
Gerekli Malzemelerimiz:
- 1 yemek kaşığı OG Keten Tohumu
- 1 yemek kaşığı Organik Susam
- 1 paket kadar kabartma tozu
- 1 çay kaşığı kadar Organik Elma Sirkesi
- 1 yemek kaşığı kadar OG Kaya Şekeri
- 1 çay kaşığı kadar OG Kaya Tuzu
- 1 tatlı kaşığı OG Mahlep
- 2 adet Doğal Köy Yumurtası
- 120 gram Süt Tereyağı
- 1/2 su bardağı kadar Taş Baskı Zeytinyağı
- 4-4.5 su bardağı kadar un
- İçi için ise 160 gram kadar OG Dil Peyniri
Mahlepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kase içine un ve 1 yumurta sarısı dışındaki tüm malzemelerimizi koyalım. Bu arada yumurta sarısı üzerine sürülecek.
- Şimdi ise unu başka bir kaseye eleyin. Elenmiş unu ise parti parti diğer malzemelere birleştiriniz. Un eklemeyi, yapışmayan bir hamur elde edene kadar devam edin.
- Hamurumuz kıvama geldikten sonra üzerine streç film çekip yarım saat dinlendirmeye bırakın.
- Şimdi fırını 180 derecede ısıtma vakti!
- Hamurlarımız dinlendikten sonra, ceviz tanesinden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar koparın. Ardından yuvarlayarak yassılaştırın.
- Orta kısmına bir parça dil peyniri koyduktan sonra yuvarlamaya devam edin.
- Yağlamış olduğunuz veya varsa yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine tüm poğaçaları dizmeye başlayın.
- Sırada yumurta sarısını fırçayla poğaçaların üzerine sürme vakti.
- Bir bıçağı hafifçe ıslatın ve poğaçaların üzerine ufak çizikler atın.
- Şimdi ise susam ve keten tohumlarımızı poğaçaların üzerine serpmeye başlayın.
- Poğaçalarımızın üzeri kızarana kadar tahmini olarak 30 dakika kadar önceden 120 derecede ısıttığımız fırında pişirin.
İşte bu kadar, afiyet olsun!