Uğut Buğday Çimi Marmelatı 270 Gr
- OG natural
- Ürün Kodu : 8682792206192
Önemli Hatırlatma: Bu ürün sadece belirli il ve ilçelere soğuk zincir araçlarımız veya kurye ile DÜKKAN KURYESİ hizmeti olarak gönderilmektedir. Kargo firması ile gönderim yapılmamaktadır.
DÜKKAN KURYESİ zamanlarını ve bölgelerini incelemek için tıklayınız.
Genetiği korunmuş ve besin değerleri bozulmamış uğut atalık buğdayın çimlendirilmesiyle yapılan, yöremizin geleneksel marmelatları arasında yer alan katkısız, koruyucusuz uğut buğday çimi marmelatı.
Net Miktar: 270 gr
Menşei: Türkiye
İçindekiler: Buğday Çimi Suyu, Çalıbasan Buğday Unu, Su
Önemli Hatırlatma: Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır
Besin Değerleri (100 g)
- Enerji (kcal): 234
- Karbonhidrat (g): 49,6
- Protein (g): 8,1
- Yağ (g): 0,4
- Doymuş Yağ (g): 0,12
- Şeker (g): 19,4
- HMF (mg/kg): 32,7
Uğut Buğday Çimi Marmelatı
Buğday Çimi Marmelatı, şifa verici etkisi ve içeriği açısından belki de yeşil yapraklı bitkiler içerisinde en önemlisi olan buğday çimi ne şekilde tüketilirse tüketilsin inanılmaz derecede faydalı bir bitkidir. Buğday çimi marmelatı, içerikte marmelat kelimesi geçmesi itibari ile şekerle yapılmış bir besin olarak düşünülse de kesinlikle şeker içermeyen bir marmelattır.
Şeker içermemesine rağmen kıvamı ve pişirme esnasında oluşan kendiliğinden şekerli tadı ile insanların tatlı bulamadığı çok eski zamanlarda marmelat niyetine tüketildiği için bu ismi almıştır. Sakarya ilimizin Taraklı ilçesinde çok uzun yıllardan beri yöresel bir tatlı olarak pişirilen ve asıl adı "Uğut Tatlısı" olarak bilinen buğday çimi marmelatı, buğday tohumlarının çimlendirilmesinden sonra pişirilerek elde edilen bir üründür.
Uğut Buğday Çimi Marmelatı Faydaları
Özellikle B17 vitamini nedeni ile kanseri önleyici etkisi başta olmak üzere yine kanseri önleyen laetril içermektedir. Bunun yanı sıra A,B,C,E vitaminlerini de yoğun bir şekilde içermektedir. Kalsiyum, demir, fosfor ve magnezyum gibi önemli mineraller barındırır. Buğday çimi marmelatı, sindirim ve boşaltım sistemi sorunlarını düzene sokarak özellikle gaz, şişkinlik ve kabızlık gibi sıkıntıları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Ayrıca, halsizlik, bitkinlik gibi sorunları ortadan kaldırarak enerji verme özelliğine sahiptir.
Kan şekerini dengeleme özelliğinin yanı sıra kırmızı kan hücrelerini artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu kadar faydalı etkileri olan buğday çimi marmelatı, antioksidan özelliği ile kanda ve hücrelerde bulunan toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Buğday çimi marmelatı, eski zamanlarda kanser önleyici özelliği bilinmeden tatlı niyetine yense de şu anda alternatif bir tedavi yöntemi olarak yeniden gündeme geldi. Eski zamanlarda kanser oranlarının çok düşük olduğuna bakılırsa demek ki insanlara bilmeden yada bilerek doğru bir yöntem izlemişler.