Hafta sonu gelince siz de tatlı derdine düşüyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda sizlere eşsiz bir şekersiz magnolia tarifi vereceğiz.
Hafta sonu gelince siz de bizim gibi tatlı yapmanın derdine düşüyorsanız doğru yerdesiniz. Hafta sonunu evde geçiyor olmak her ne kadar tatsız gelse de, evde olamayacağımız gelecek yoğun günleri düşünerek bundan keyif almaya çalışabilirsiniz. Keyif alarak harika bir şekersiz magnolia yapmaya ne dersiniz? Hem de OG'in tarifiyle...
Magnolia adı ilk olarak New York'ta Magnolia pastanesinin denemiş ve insanlar tarafından çok beğenilmesinden kaynaklanıyor. Normalde adı Magnolia Bakery's Famous Banana Puding, ama bu çok uzun geldi bize. Biz ona kısaca Magnolia diyelim herkesin dediği gibi. Çileklisi, muzlusu ve pek çok türevini görebileceğimiz ülkemizde, en çok bebe bisküvisi ile yapılan tarif biliniyor. Fakat bisküvi ve puding içinde yoğun bir şeker olduğu için, biz bunun daha sağlıklı olanını denedik.
Şekersiz Magnolia Tarifi
Muhallebinin içinde bulunan şeker miktarı, yalnızca elma suyu konsantresinden geliyor. Aynı zamanda doğal çilek ve muz gibi meyvelerimizin de ağırlıklı öz şekeri, bir porsiyon meyve ile ara öğün yapanlar için mükemmel bir seçim olabilir.
Özellikle tatlıdan uzak durulan diyet listelerinde, günlük almamız gereken bir avuç fındık, badem ve meyve miktarını bu tatlı içinde bulabilirsiniz. Gelelim şekersiz magnolia tarifimize.
Muhallebi için malzemeler
Malzeme listesindeki ürünleri üstüne tıklayarak sepetinize ekleyebilirsiniz.
- 2 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı kadar arpa unu (veya tam tahıllı lifli diğer unlardan)
- 2 yemek kaşığı kadar elma suyu konsantresi
Bisküvi için malzemeler
- 4 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi
- 1 avuç badem ve fındık
- 1 tatlı kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı
Hazırlanışı
- Öncelikle muhallebi için, tencerede süt ve unu kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin. Kıvam alıp piştikten bir süre sonra ise elma suyu konsantresini ekleyin.
- Bisküvi için ise yulaf ve bademi rondodan çekin. Ardından Hindistan cevizi yağı ile küçük sos tenceresinde kısık ateşte rengi hafif kahverengiye dönünceye kadar kavurun.
- Kulplara ise ilk olarak muz, arasına muhallebi ve üzerine çilek koyun. Muhallebi ve çilek olarak servis edin.
Şimdiden afiyet olsun!