Organik Çörekotu Yağı 100 Ml
- OG natural
- Ürün Kodu : 8682792206611
Önemli Hatırlatma: Bu ürün sadece belirli il ve ilçelere soğuk zincir araçlarımız veya kurye ile DÜKKAN KURYESİ hizmeti olarak gönderilmektedir. Kargo firması ile gönderim yapılmamaktadır.
DÜKKAN KURYESİ zamanlarını ve bölgelerini incelemek için tıklayınız.
Net Miktar: 100 ml
Menşei: Türkiye
Öneri: Yetişkinler sabahları aç karna 1 tatlı kaşığı kadar tüketebilir.
Çörek Otu Yağı
Çörek otu tohumundan elde edilen çörek otu yağı geçmişten günümüze kadar birçok alanda kullanılmıştır. Günlük beslenmenin yanında takviye edici gıda olarak kullanılabildiği gibi kozmetik alanlarda da kullanılır. Çörek otu yağı omega 6, omega 9, A, B, C, E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi maddeleri içerdiğinden bolca zengin bir yapıya sahiptir. Hem harici hem de dahili kullanılabilir. Çörek otu yağı saç, saç derisi, yüz ve vücudun çeşitli bölgelerine sürülebilir.
Çörek otu yağı organik tarımla üretilen çörek otu tohumlarının soğuk sıkımıyla elde edilmiştir. Hiçbir katkı maddesi ve koruyucu madde içermez. Çörek otu yağı serin ve kuru yerde saklanmalı ve kullanım süresine dikkat edilmelidir. Alındıktan sonra 2 yıl içinde tüketilmesi gerekmektedir, kapağı açıldıktan itibaren ise 2 ay içinde tüketilmelidir. Ayrıca, organik tarımla üretildiğinden zehir ve pestisit içermez. Kullanım dozuna ve saklama koşullarına dikkat edilmeli, hava sıcaklığının arttığı mevsimlerde saklanma koşulları değiştirilmelidir. Çörek otu yağı takviye amaçlı gıda olduğundan normal beslenme yerine geçmeyeceği unutulmamalıdır.
Çörek Otu
Çörek otu (Nigella), conjuge linoleik asit, thymoquinone, nigellone, melanthin, nigilline, damascenine, ve tannin içeren yağa sahip bir bitkidir. Kuzey Afrika ve Batı Asya’dan gelmekte olan çörek otu Mısır’da firavunlarca da çokça kullanılmıştır. Hatta bazı firavunların mezarında bile tekrar dirildiklerinde kullanmaları için çörek otu bıraktıkları bilinmektedir. Bugün bile hala Mısır’da evlerde ilaç niyetine tutulmaktadır. İbn-i Sina, çörek otunun mucizevi özelliklerini keşfetmiş ve kitaplarında bolca yer vermiştir. İlerleyen zamanlarda onun kitabını okuyan insanlarca keşfedilen çörek otu, gerçek anlamda Orta Çağ’da tanınmaya başlamıştır.
Alternatif tıpta bolca kullanılan çörek otu günümüzde yemeklerde çeşni olarak, unlu mamüllerin üzerine dekor amaçlı kullanılır ve yine sağlık açısından faydalı olduğundan bolca tüketilir. Çeşitli hastalıklara iyi geldiğine dair olan çalışmalar deneyler ile kanıtlanmış olup bu çalışmalara ilgin makaleler çeşitli tıp dergilerinde yayınlanmıştır. Ancak faydalı olduğu için bolca ve bilinçsizce tüketmenin, günlük kullanım dozunu aşmak gibi eylemlerde bulunmanın, sağlığa fayda sağlamak yerine farklı sorunlara sebep olabileceği unutulmamalı ve mutlaka düzenli olarak kullanımında bir uzmana danışılmalıdır.