
Fermente Tarhana 800 Gr
- OG natural
- Ürün Kodu : 8682792200244
Önemli Hatırlatma: Bu ürün sadece belirli il ve ilçelere soğuk zincir araçlarımız veya kurye ile DÜKKAN KURYESİ hizmeti olarak gönderilmektedir. Kargo firması ile gönderim yapılmamaktadır.
DÜKKAN KURYESİ zamanlarını ve bölgelerini incelemek için tıklayınız.
Fermente Tarhana
Geleneksel yöntemlerle doğal olarak hazırlanmış klasik tarhana.
İçindekiler: Buğday unu, ekşi maya, yoğurt, domates salçası, biber salçası, tuz. / Wheat flour, sourdough, yogurt, tomato paste, pepper paste, salt.
• Alerjenler altı çizilidir. /Allergens are underlined.
• Alerjen Uyarısı: Gluten (buğday proteini) ve laktoz içerir.
Net Miktar: 800 GR
Menşei: Türkiye
Besin Değerleri (100 g)
- Enerji (kcal): 336
- Karbonhidrat (g): 65,3
- Protein (g): 12,1
- Yağ (g): 2,31
- Lif (g): 3
- Sodyum (mg): 80
- Potasyum (mg): 427
Tarhana
Tarhana, geleneksel Türk mutfağının meşhur çorbalarından biridir. Uzun zaman önce Orta Asya Türkleri tarafından icat edilmiştir. Türkiye'nin Anadolu bölgesinin en yaygın çorbalarından biridir. Tarhana, sade yoğurt, sebze, maya ve unun fermente edilmiş karışımıdır. Bu karışım çorba için temel olarak kullanılır. Tarhana çorbasını dünyanın ilk hazır çorba karışımı olarak değerlendirebiliriz.
Tarhana tozunu yapmamız gerekiyor. Tarhana yapmak için sade yoğurt, un, maya ve doğranmış sebze karışımını yaklaşık 5-6 gün fermente etmemiz gerekir. Fermantasyon işleminden sonra Tarhana karışımı küçük porsiyonlara bölünür ve daha sonra kurutulur ve ufalanarak Tarhana tozu yapılır. Bu fermente tarhana tozu 1-2 yıl dayanabilir ve soğuk kış ayları için en iyi çorba olarak kabul edilir.
Tarhana, esasen yoğurt, un, maya, farklı sebzeler, otlar ve baharatların lezzetli bir karışımı olan fermente tahıl bazlı bir üründür. Çoğunlukla yaz boyunca toplanan ve hasat edilen ürünlerden yapılır, daha sonra pişirilir, kurutulur ve lezzetli bir çorba oluşturmak için ince parçalar halinde ezilir.
Bu çorbanın güzelliği burada bitmiyor. Fermente içeriği sayesinde sadece probiyotik bir güç merkezi olmakla kalmaz, aynı zamanda tarhana protein, B vitamini, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko ve bakır için harika bir kaynaktır. Dışarıda bu geleneksel inceliğin birçok çeşidi varken ve çoğu lezzetli çorbanın yaratıcısı olduğunu iddia etse de (Yunan "trahana" da olduğu gibi), bize ait geleneksel bir çorba olduğu kesin olarak bilinmektedir.
Tarhana Kullanımı
OrganikGurmemin harika ev tarhanası tamamen doğal tarhanadır ve en doğal yöntemlerle hazırlanarak müşteriler ile buluşturulmaktadır. Yaz güneşiyle zenginleştirilmiş bu çorbanın faydaları saymakla bitmez. Baharat çeşitleri, özellikle kırmızı biber, yoğurt, soğan ve sarımsak Tarhana çorbasını kış ayları için şifalı bir çorba haline getiriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve bulaşıcı hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Soğuk algınlığı ve gribe karşı çabuk etki eder, iyileşmeye yardımcı olur. Doyurucu bir çorba olduğu için az miktarda yeseniz bile doyurur.
Yani kilo kontrolüne yardımcı olur. Sindirim sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Tarhana, en önemli vitamin kaynağıdır. A, B ve C vitaminleri içerir.Ayrıca çinko ve kalsiyum içerir. Bölgeye özgü şifalı bitkiler de Türkiye'nin her bölgesine eklenebilir. Böylelikle taze ve doğal dokusu zenginleşir.
OrganikGurmem'in harika ev tarhanası ve bebek tarhanalarını gönül rahatlığı tüketebilirsiniz. Kış aylarında lezzetine doyum olmayan çorbalar hazırlayarak sofralarınızı kusursuz bir hale getirebilirsiniz. Bazı bölgelerde kavurma olarak da tüketilen tarhana nasıl tüketilirse tüketilsin lezzetinden ve faydalarından asla ödün vermeden görevini kusursuz bir şekilde yerine getiriyor. 7’den 70’e herkesin severek tüketeceği bu harika geleneksel çorbamızı OrganikGurmem’den online sipariş yöntemiyle satın aldığınız doğal tarhana ile yapabilirsiniz.
İlgili Ürünler
Bu Kategorinin En Çok Satanları
