Normalde bildiğiniz üzere bebeklere tuz ve şeker yasaktır 1 yaşına kadar. Bu nedenle normal salçalar tuz içerdiği için koyulmaz. Fakat organik salçalarda iş bir başka. Peki bebeklere salça ne zaman verilir?
Bebeklerde salça tüketimi oldukça dikkatli olunması gereken bir konudur. Bebeklerin ilk ek gıdaları kesinlikle salça içermemelidir. Bildiğiniz üzere 1 yaşına kadar bebeklere tuz ve şeker kesinlikle yasaktır. Bu nedenden dolayı bebeklere normal salçalar verilmez, çünkü içeriğinde ilave tuzlar bulunur. Bununla birlikte salçalardaki asit oranı bebekler için fazla olduğu için bebeklerin ağız kenarlarında kızarıklığa veya yaralara sebep olmakla birlikte poplarında da kızarıklık oluşmasına neden olur. Fakat organik salçalarda durum biraz daha farklı. Peki bebeklere salça ne zaman verilir, hangi ayda başlanmalı?
Bebeklere salça ne zaman verilir?
Öncelikle asit oranından yola çıkacak olursak, pişmiş domateslere baktığımızda asit oranları normal çiğ domateslere göre çok daha düşüktür. Pişmiş domateslerin asit oranları daha düşük olduğu için bebeklerin ağız kenarında veya popolarında yara oluşmasına neden olmamaktadır. Peki salçada durum nasıl? Bebeklere salça ne zaman verilir?
Tarım ilacı riski olan konvansiyonel salçalar hem tarım ilacı içerme riskinden dolayı hem de ilave tuz içerdiği için bebekler için oldukça risklidir. Bu noktada bebeklerin tüketebileceği en ideal salça, organik salçalardır. Organik salçalar; zehirsiz, pestisitsiz olarak organik sertifikalı tarım ile üretilen domates ve biberlerden elde edilmektedir. İçeriklerinde koruyucu katkı maddeleri olmadığı gibi ilave tuz da bulunmaz.
Organik salçalar, ilave tuz içermediği için bebeklere 6. aydan itibaren 3 gün kuralına uyarak yemekli salçalar hazırlanarak verilebilir. Biberler, domatesler kadar alerjik değildir fakat tıpkı onun gibi bol miktarda likopen içerir. Fakat konvansiyonel biberler pek çok tarım ilacına maruz bırakıldığı için bebek ek gıdalarda daha çok organik biber salçası tercih etmek en mantıklı seçim olacaktır.
OG'den Organik Biber Salçası
OG olarak zehirsiz, pestisitsiz bir şekilde organik sertifikalı tarım ile ürettiğimiz domates ve biberlerden elde ettiğimiz organik salçalarımız raflarımızda yerini aldı. Mevsiminde işlenmiş olmakla birlikte kesinlikle turfanda değildir. Glutensiz olan organik salçalarımız, ilave tuz içermemekle birlikte içeriğinde bulunan organik sertifikalı domates ve biberleri mevsiminde ekiyor, büyütüyor ve topluyoruz. Bu yüzden de lezzeti bir başka güzel oluyor.
İçeriğinde hiçbir şekilde koruyucu ve kimyasal barınmamakla birlikte gluten içermeyen organik salçalarımız, büyütüldüğü sırada katkılı gübre kullanılmadan üretilir. Bu nedenle besin değerleri korunur ve çok daha yüksektir. Güneşin altında rengini bulan biber ve domateslerimiz, büyük bir özenle toplanır ve yıkandıktan sonra salça işlemine alınır. Her zaman olduğu gibi fabrikasyon değil, tamamen geleneksel yöntemlerle salça yapımımızı gerçekleştiririz. Bu sayede kendine has lezzetini ve kokusunu kaybetmez.
Bebek ek gıdaya uygun olan glutensiz salçalarımız, iyi bir antioksidant olmakla birlikte bol bol likopenden içerir. Bebeklere ne zaman salça verilir veya vermeli miyim diye endişe edenler, gönül rahatlığıyla salçalı yemekler hazırlayarak verebilirler.
Organik salçalarımızı incelemek isteyenler aşağıdaki linklere tıklayarak inceleyebilirler:
Sağlıklı günler dileriz!